Hirvikoiran lahjoitus

Oshy lahjoittaa Ilpo Ronkaiselta saamansa hirvikoiran pennun kuvassa olevasta pentueesta.

Pentueen tiedot löytyvät linkistä:


Pentu luovutetaan hakijalle, joka haluaa aloittaa hirvikoiraharrastuksen. Nuoret ja ensimmäistä hirvikoiraansa laittavat valinnassa etusijalla.

Oshy tarjoaa pennun saajalle Oshyn jäsenyyden yhdeksi vuodeksi, hirvikoiratuomari kurssin, ensimmäisen haukkukokeen koemaksun ja tuomarit sekä kasvattajan tuen koiran kasvua tukemaan hyväksi hirvikoiraksi.

Ikää 5 viikkoa


Ikää 6 viikkoa

Pennun saajan valinta 27.7.2020

Hirvikoirayhdistyksen hallitus on kokouksessaan tänään valinnut lahjoituspennun saajan.
Valintaa pohdittiin monelta eri näkökannalta. Hyviä ehdokkaita pennun saajaksi oli useita.

Hallitus päätti lahjoittaa pennun Liinu Kauppiselle.
Onnea ja paljon iloisia hetkiä kotona ja metsässä koiran kanssa Liinu!

Pentu luovutetaan Vaalassa 15.8 2020 klo 15.00 alkavan KARH-tuomarikurssin aluksi.

Oshyn hallitus kiittää kaikkia hakijoita mielenkiinnosta.

Kiitämme myös pennun kasvattajaa Ilpo Ronkaista lahjoituksesta ja yhteistyöstä.

Sirutettuna ja eläinlääkärin tarkastamana.

Liinu ja Lyyti ovat tavanneet Oulussa.

Pennun luovutus 15.8.2020 Vaalassa

Lyytillä on nyt ensimmäinen viikko takana uusissa maisemissa. Lyyti jäikin muutamiksi päiväksi heti "ukin" luokse hoitoon, sillä meillä on ollut muuttohommat pahimmoilleen kesken. Mutta mikäpä siellä ollessa. On päässyt mustikkametsään ja työreissuille mukaan, on koirakavereita ja etenkin mummoikään päässyt karhukoira Sissi, joka kärsivällisesti jaksaa vielä pienen pennun tempaukset. Lyyti pääsi myös jo Syötteen uuden Kide -hotellinkin testaamaan. Oli ollut todella reipas ja kiltti reissukaveri. Yöunetkin Lyyti nukkuu mallikelpoisesti klo 22-8 ja herää sitten iloisena häntä heiluen uuden päivän uusiin seikkailuihin. Rohkea ja hyväluontoinen pentu, joka oppii nopeasti uudet asiat eikä turhia temppuile.

Lyyti on kotiutunut hienosti Vuokattiin ja ilahduttaa turisteja melkeen päivittäin, kun lenkkeillään Katinkullan liepeillä. Hän on reipas ja hyväluontoinen sosiaalinen pentu. Myös koirakavereita on vaikka millä mitalla. Ollaan tutustuttu ja totuteltu metsään ja autossa olemiseen, odotellaan hirvenmetsästyksen aloitusta niin päästään tutustumaan paremmin hirven hajuihin. Pienet matkat jälkiä pitkin jo kiinnostaa.
Lyyti täyttää 6.12. jo kuusi kuukautta ja Lyytistä on kasvanut reipas ja näyttävä koira.

Syksyllä Lyyti pääsi olemaan joka viikonloppu mukana hirvihommissa. Tutustuttiin hirviin muutamalla kaadolla, harjoiteltiin jälkien etsimistä ja niitä alkoikin löytyä hyvin myös omatoimisesti!

Sitten viimeisen ollaan saatu hirvenmetsästyskausi päätökseen.
Lyytikin sai olla mukana menossa vielä pitkälle joulukuuhun!

Hirvityöskentely ei ollut tavoitteena vielä tälle syksyä, mutta kipinä on varmasti saatu ensikautta ajatellen. Talven mittaan Lyyti on saanut olla mukana monessa ja ollaan keskitytty uusiin kokemuksiin, sosiaalistamiseen ja tapakoulutukseen. Ulkoilumaastot on täällä meillä kohdillaan ja niistä ollaankin nautittu päivittäin. Mutta onhan se ollut melkoinen talvi. Lyytikin kun asuu yöt omassa häkissä ja kopissa niin turkki on jo melko tuuhea, eikä koppiin aina ole päässyt ilman lumitöiden tekoa!

Keväthankia odotellessa!

Lyytin kevättalvi meni tiiviisti eri harrastusten, varsinkin hiihdon parissa. Niin laduilla kuin televisiosta kisoja katsoen. Kokeiltiin myös potkukelkkailua ja lumikenkäilyä, laji kuin laji näkyy luonnistuvan. Lumien sulettua saatiin mukaan myös pyöräily ja juoksu. Myös koirapuistoissa on mukava käydä villitsemässä.
Kevään tullen todettiin että kunnon häkkipohjan teolla on kiire, mutta kyllä nyt kelpaa vaikka pientä fiksausta on vielä luvassa. Syksykin on jo mielessä ja vietiin riistakamera ja uusi nuolukivi paikoilleen jo hyvissä ajoin. Hirven jäljet kiinnostaa ja ehkäpä alueelta löytyy myös toisenlaisia pelikavereita vielä metsästyskauden alettuakin.

Lyyti on myös alkanut näyttää hieman omapäisyyttään ja tekee välillä piruuksia, mutta jatketaan määrätietoista koulutusta. Näyttelyharjoitukset ovat alkaneet ja kova työ näyttää olevan vielä edessä että esiintymisestä tulee mallikelpoista. Onneksi on kuitenkin mahdollisuuksia sitäkin treenailla ennen tosipaikkaa. Näyttelyharjoitusten lisäksi keskitytään myös veteen totutteluun ja uimiseen.