Hirvikoiran lahjoitus

Oshy lahjoittaa Ilpo Ronkaiselta saamansa hirvikoiran pennun kuvassa olevasta pentueesta.

Pentueen tiedot löytyvät linkistä:


Pentu luovutetaan hakijalle, joka haluaa aloittaa hirvikoiraharrastuksen. Nuoret ja ensimmäistä hirvikoiraansa laittavat valinnassa etusijalla.

Oshy tarjoaa pennun saajalle Oshyn jäsenyyden yhdeksi vuodeksi, hirvikoiratuomari kurssin, ensimmäisen haukkukokeen koemaksun ja tuomarit sekä kasvattajan tuen koiran kasvua tukemaan hyväksi hirvikoiraksi.

Ikää 5 viikkoa


Ikää 6 viikkoa

Pennun saajan valinta 27.7.2020

Hirvikoirayhdistyksen hallitus on kokouksessaan tänään valinnut lahjoituspennun saajan.
Valintaa pohdittiin monelta eri näkökannalta. Hyviä ehdokkaita pennun saajaksi oli useita.

Hallitus päätti lahjoittaa pennun Liinu Kauppiselle.
Onnea ja paljon iloisia hetkiä kotona ja metsässä koiran kanssa Liinu!

Pentu luovutetaan Vaalassa 15.8 2020 klo 15.00 alkavan KARH-tuomarikurssin aluksi.

Oshyn hallitus kiittää kaikkia hakijoita mielenkiinnosta.

Kiitämme myös pennun kasvattajaa Ilpo Ronkaista lahjoituksesta ja yhteistyöstä.

Sirutettuna ja eläinlääkärin tarkastamana.

Liinu ja Lyyti ovat tavanneet Oulussa.

Pennun luovutus 15.8.2020 Vaalassa

Lyytillä on nyt ensimmäinen viikko takana uusissa maisemissa. Lyyti jäikin muutamiksi päiväksi heti "ukin" luokse hoitoon, sillä meillä on ollut muuttohommat pahimmoilleen kesken. Mutta mikäpä siellä ollessa. On päässyt mustikkametsään ja työreissuille mukaan, on koirakavereita ja etenkin mummoikään päässyt karhukoira Sissi, joka kärsivällisesti jaksaa vielä pienen pennun tempaukset. Lyyti pääsi myös jo Syötteen uuden Kide -hotellinkin testaamaan. Oli ollut todella reipas ja kiltti reissukaveri. Yöunetkin Lyyti nukkuu mallikelpoisesti klo 22-8 ja herää sitten iloisena häntä heiluen uuden päivän uusiin seikkailuihin. Rohkea ja hyväluontoinen pentu, joka oppii nopeasti uudet asiat eikä turhia temppuile.

Lyyti on kotiutunut hienosti Vuokattiin ja ilahduttaa turisteja melkeen päivittäin, kun lenkkeillään Katinkullan liepeillä. Hän on reipas ja hyväluontoinen sosiaalinen pentu. Myös koirakavereita on vaikka millä mitalla. Ollaan tutustuttu ja totuteltu metsään ja autossa olemiseen, odotellaan hirvenmetsästyksen aloitusta niin päästään tutustumaan paremmin hirven hajuihin. Pienet matkat jälkiä pitkin jo kiinnostaa.
Lyyti täyttää 6.12. jo kuusi kuukautta ja Lyytistä on kasvanut reipas ja näyttävä koira.

Syksyllä Lyyti pääsi olemaan joka viikonloppu mukana hirvihommissa. Tutustuttiin hirviin muutamalla kaadolla, harjoiteltiin jälkien etsimistä ja niitä alkoikin löytyä hyvin myös omatoimisesti!